Kissavos Trail Race 21χλμ.

15,00

Ο Kissavos Trail Race «Ευάγγελος Κουμπάρος» 21χλμ. είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος (κατηγορίας trail), που πραγματοποιείται κάθε χρόνο την τελευταία Κυριακή του Απριλίου.

Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 20.940 μ. και θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) 1.350 μέτρα. H διαδρομή «πατάει» πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια του ορεινού όγκου του Κισσάβου που κάποτε συνέδεαν τα χωριά της περιοχής.

  • Real Time 0 Visitors Right Now

Description

Ημερομηνία Διεξαγωγής

Κυριακή 28 Απριλίου 2024

Ώρα Εκκίνησης

9:00 π.μ.

Αφετηρία - Τερματισμός

Κεντρική Πλατεία Αγιάς

Διαδρομή

Η διαδρομή ακολουθεί σηματοδοτημένα παραδοσιακά μονοπάτια. Από το χώρο εκκίνησης στην πλατεία Αγιάς (185μ.), ακολουθώντας το παραδοσιακό μονοπάτι Αγιάς-Μεγαλοβρύσου, φτάνει στο Μεγαλόβρυσο (600μ.). Στην συνέχεια μπαίνει στο μονοπάτι Μεγαλόβρυσο – Αηλιάς και λίγο πριν το εκκλησάκι (1.044μ.), ακολουθεί πορεία νοτιοδυτική και μέσα από μονοπάτι Ανατολής – Αγιάς, διασχίζει το Μεταξοχώρι (300μ.) και καταλήγει στην πλατεία της Αγιάς.

Χάρτης Διαδρομής

Οδηγίες: Πατήστε στο “KISSAVOS RACE 20KM” πάνω στον χάρτη για να μεταβείτε στην ιστοσελίδα του Garmin Connect.

Εγγραφές

ΠΡΟΣΟΧΗ: 

Οι εγγραφές είναι ατομικές. Δεν γίνονται ομαδικές εγγραφές.

Οι εγγραφές κλείνουν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024.

Προς αποφυγή προβλημάτων, δεν θα πραγματοποιηθούν εγγραφές την ημέρα του αγώνα. Η γραμματεία την ημέρα του αγώνα θα εξυπηρετεί μόνο για την παράδοση των ηλεκτρονικών αριθμών (chip) των αθλητών.

Ακυρώσεις εγγραφών δε γίνονται δεκτές και δεν επιστρέφεται το αντίτιμο συμμετοχής.

Κανονισμοί

Γενικά

Ο Kissavos Trail Race «Ευάγγελος Κουμπάρος» 21χλμ. είναι ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος (κατηγορίας trail), που πραγματοποιείται κάθε  χρόνο την τελευταία Κυριακή του Απριλίου. Αλλαγή της ημερομηνίας του αγώνα μπορεί να γίνει σε περίπτωση που η τελευταία Κυριακή του Απριλίου συμπίπτει με τον εορτασμό του Πάσχα η άλλων Κύριων εορτών και σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων. Η διαδρομή του αγώνα έχει μήκος 20.940 μ. και θετική υψομετρική διαφορά (ανάβαση) 1.350 μέτρα .H διαδρομή «πατάει» πάνω σε παραδοσιακά μονοπάτια του ορεινού όγκου του Κισσάβου που κάποτε συνέδεαν τα χωριά της περιοχής.

Δικαίωμα Συμμετοχής

Στον αγώνα δικαιούνται να συμμετάσχουν έως 300 αθλητές, άνδρες και γυναίκες, με ηλικία μεγαλύτερη των 18 ετών.

Παροχές
Χρονικά Όρια
Δεν υπάρχουν χρονικά όρια για τον αγώνα των 21 χλμ.
Αριθμός Αθλητή (BIB)
Κάθε αθλητής φέρει τον αριθμό αγώνα (BiB) πάνω του, τον οποίο και είναι υποχρεωμένος να έχει πάνω σε εμφανές σημείο στην εμπρόσθια όψη. Ο αριθμός πρέπει να παραμείνει σε όλη τη διάρκεια του αγώνα χωρίς να διπλωθεί, αποκρύβοντας έτσι οποιοδήποτε στοιχείο αναγράφεται πάνω στον αριθμό (χορηγοί, λογότυπα κλπ). Ουσιαστική αλλοίωση του αριθμού, η οποία ενδέχεται να προκαλέσει σύγχυση στους υπεύθυνους καταγραφής των σταθμών τιμωρείται με αποκλεισμό. Απώλεια του αριθμού τιμωρείται με αποκλεισμό.
Σήμανση Διαδρομής
Η σήμανση της διαδρομής που τοποθετείται από τη Διοργάνωση είναι προσωρινή, με στόχο την εξυπηρέτηση των αθλητών και μετά τον αγώνα θα αφαιρεθεί. Πρόκειται κυρίως για χρωματιστές ταινίες, μπογιά(μικρής διάρκειας) και πινακίδες χιλιομετρικών ενδείξεων ή κατευθυντήρες της διαδρομής.
Περιβάλλον
Όλοι οι συμμετέχοντες απαιτείται να σέβονται πλήρως το ορεινό περιβάλλον και να μην ενοχλούν την άγρια ζωή. Απαγορεύεται αυστηρά η απόρριψη κάθε είδους αντικειμένων κατά μήκος της διαδρομής, όπως πλαστικά μπουκάλια ή οποιοδήποτε άλλο υλικό συσκευασίας στερεάς ή υγρής μορφής τροφής που καταναλώνουν οι αθλητές στη διάρκεια του αγώνα. Σε κάθε σταθμό τροφοδοσίας υπάρχει ειδικός πλαστικός σάκος απορριμμάτων. Όλοι οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να ρίχνουν απορρίμματα μέσα στο σάκο. Απόρριψη υλικών συσκευασίας ή άλλων μη οργανικών απορριμμάτων σε οποιοδήποτε σημείο της διαδρομής πέρα από τα καθορισμένα, επισύρει ποινή αποκλεισμού.
Εξωτερική Βοήθεια

Επιτρέπεται εξωτερική υλική βοήθεια (τροφή, ρουχισμός, μπατόν) προς τους αθλητές από μέλη της οικογένειας ή της ομάδας του. ΔΕΝ επιτρέπεται pacer* σε όλη την διάρκεια του αγώνα. Η συνοδεία του αθλητή από οικεία πρόσωπα στα τελευταία μέτρα της διαδρομής επιτρέπεται.

* Pacer (βηματοδότης), που μερικές φορές ανεπίσημα αποκαλείται “λαγός”, είναι ένας δρομέας που οδηγεί ένα αγώνα τρεξίματος μεσαίας ή μεγάλης απόστασης για να εξασφαλίσει γρήγορο χρόνο και να αποφύγετε τους υπερβολικούς αγώνες τακτικής.

Ιατρικό Πιστοποιητικό
Οι αθλητές δεν υποχρεούνται να προσκομίσουν ιατρική βεβαίωση για την κατάσταση της υγείας τους. Ωστόσο, οι ίδιοι οι συμμετέχοντες θα πρέπει να γνωρίζουν πλήρως την ικανότητά τους να συμμετάσχουν σε έναν τόσο απαιτητικό αγώνα και πρέπει να είναι σαφές ότι με την υποβολή της αίτησης, κάποιος αναλαμβάνει την πλήρη ευθύνη για οτιδήποτε μπορεί να συμβεί κατά τη διάρκεια ή μετά τον αγώνα.
Αποποίηση Ευθύνης
Η Διοργάνωση αποποιείται κάθε ευθύνη για τυχόν βλάβη της υγείας ή της σωματικής ακεραιότητας (τραυματισμό ή και θάνατο) των αθλητών που συμμετέχουν στον αγώνα, δεδομένης της επίγνωσης του κάθε αθλητή για τους δυνητικούς κινδύνους που συνεπάγεται η αγωνιστική προσπάθεια σε ορεινό περιβάλλον. Με την αποδοχή της συμμετοχής του στον αγώνα, ο κάθε αθλητής αποδέχεται αυτόματα την πλήρη ανάληψη της ευθύνης από τον ίδιο αλλά και την απαλλαγή των διοργανωτών από οποιαδήποτε αστική ή ποινική ευθύνη σε περίπτωση ατυχήματος ή σοβαρού κινδύνου στον οποίο μπορεί να εκτεθεί ο ίδιος.
Ασφάλεια - Πρώτες Βοήθειες

Κατά τη διάρκεια του αγώνα, η Διοργάνωση μέσω του κατάλληλου προσωπικού (εθελοντές διασώστες) αναλαμβάνει την υποστήριξη και ιατρικό έλεγχο των αθλητών, οι οποίοι παρουσιάζουν συμπτώματα επιβαρυμένης υγείας, εξαιτίας των αντικειμενικών δυσκολιών του αγώνα (εξάντληση, κρυοπληξία, υποθερμία, υπογλυκαιμία, αφυδάτωση κλπ.) Εφόσον, ο υπεύθυνος ασφαλείας σταθμού ή ο γιατρός του αγώνα διαγνώσει σοβαρό κίνδυνο για την ασφάλεια του αθλητή από την περαιτέρω συνέχιση της προσπάθειάς του, αυτός αποβάλλεται (disqualify) προκειμένου να αποφευχθούν τα χειρότερα, παραδίδοντας τον αριθμό του στους υπεύθυνους του σταθμού.

Eφόσον κάποιος αθλητής αποφασίσει τη συνέχιση της προσπάθειάς του παρά τη γνωμάτευση του γιατρού, είναι ελεύθερος να το πράξει αφού παραδώσει τον αριθμό του και υπογράψει ιδιοχείρως την κατάσταση καταγραφής αθλητών ότι συνεχίζει με δική του ευθύνη την προσπάθεια. Εννοείται ότι η διοργάνωση δεν φέρει καμία απολύτως ευθύνη, ούτε για την ασφάλεια ούτε και για την υποστήριξή του.

Ο κάθε αθλητής έχει ηθική υποχρέωση να συνδράμει πάσχοντες συναθλητές του, οι οποίοι βρίσκονται σε ανάγκη ή κίνδυνο. Σε περίπτωση που ο αθλητής χρειαστεί να δεχτεί ιατρική βοήθεια και εφόσον διαπιστωθεί ότι εξέθεσε τον εαυτό του σε κίνδυνο εξαιτίας βαριάς αμέλειας σε θέμα εξοπλισμού, θα επιβαρύνεται τα πιθανά έξοδα διακομιδής του και θα του επιβάλλεται ποινή αποβολής από τον τρέχοντα αγώνα, όπως και αποκλεισμού από τον επόμενο.

Κίνηση στο μονοπάτι

Οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στο μονοπάτι χωρίς να σχηματίσουν ομάδες που εκτείνονται σε πλάτος, εμποδίζοντας έτσι τους αθλητές που θα ήθελαν να προσπεράσουν. Όταν κάποιος αθλητής ειδοποιείται ότι πρέπει να κάνει στην άκρη για να προσπεραστεί, θα πρέπει να παραμείνει στην ανηφορική (εσωτερική) πλευρά της πλαγιάς.

Αθλητής ο οποίος (με επίσημη μαρτυρία τουλάχιστον 3 ατόμων) παρεμποδίζει εσκεμμένα το πέρασμα συναθλητών του, τιμωρείται με ποινή αποκλεισμού.

Απαγορεύεται η παρουσία σκύλων που ενδεχομένως συνοδεύουν κάποιους αθλητές.

Σταθμοί Τροφοδοσίας

Οι αθλητές υποχρεούνται να τρέχουν σε ημιαυτόνομη λειτουργία και πρέπει να έχουν μαζί τους τουλάχιστον 0.5 λίτρα υγρού (νερό, ισοτονικό) στο δικό τους παγούρι. Η ημι-αυτονομία ορίζεται ως η ικανότητα να είσαι αυτόνομος μεταξύ δύο σταθμών τροφοδοσίας σε σχέση με τα τρόφιμα, τον εξοπλισμό και την ασφάλεια και να μπορείς να προσαρμοστείς σε τυχόν προβλήματα που μπορεί να προκύψουν (κακές καιρικές συνθήκες, σωματικές παθήσεις, τραυματισμοί κ.λ.π).

Η διοργάνωση αναλαμβάνει την τροφοδοσία των αθλητών, υποστηρίζοντάς τους σε πολλά ενδιάμεσα σημεία της διαδρομής. Στους σταθμούς, προσφέρεται ενισχυμένη τροφοδοσία.

Δείτε τους σταθμούς τροφοδοσίας:

Σταθμοί Τροφοδοσίας Kissavos Trail Race
Ομάδα Περισσυλογής (Σκούπα)
Ειδικευμένο προσωπικό της διοργάνωσης, θα ακολουθεί τον τελευταίο αθλητή της κούρσας, με σκοπό την ασφάλεια των αθλητών. Η Ομάδα θα έχει τη δυνατότητα επικοινωνίας με ασύρματο και θα μεταφέρει πρόχειρο φαρμακείο, για αντιμετώπιση έκτακτων περιστατικών.
Εγκατάλειψη
Αθλητής που εγκαταλείπει τον αγώνα, οφείλει να μετακινηθεί σε σημεία όπου μπορεί να προσεγγίσει αυτοκίνητο και το οποίο να γειτνιάζει με έναν από τους πλησιέστερους σταθμούς τροφοδοσίας. Για τεχνικούς λόγους, οι αθλητές που έχουν σταματήσει τον αγώνα μπορεί να περιμένουν κάποιο χρονικό διάστημα μέχρι να τους παραλάβει το όχημα της διοργάνωσης από τα σημεία περισυλλογής πριν συνοδευτούν στο χώρο τερματισμού. Όποιος εγκαταλείπει τον αγώνα σε οποιοδήποτε σημείο εκτός των ανωτέρω θα πρέπει να επιστρέψει στην Αγιά και να ενημερώσει αμέσως τη Διοργάνωση.
Πνευματικά Δικαιώματα

Η Διοργάνωση και οι συνεργάτες της διατηρούν τα πνευματικά δικαιώματα της φωτογράφησης και κινηματογράφησης του αγώνα από εξουσιοδοτημένες ομάδες που αναλαμβάνουν το έργο αυτό. Κάθε αθλητής του οποίου γίνεται δεκτή η αίτηση συμμετοχής, αποδέχεται αυτόματα αυτόν τον όρο, γνωρίζοντας ότι μπορεί να εμφανιστεί το πρόσωπό του σε φωτογραφίες ή βίντεο, χωρίς να του ζητηθεί η άδεια και χωρίς να μπορεί να διεκδικήσει κάποια αποζημίωση από την όποια δημοσίευση του υλικού.

Υποχρεωτικός Εξοπλισμός

Δεν προβλέπεται υποχρεωτικός εξοπλισμός για τους αθλητές του αγώνα.

Προτεινόμενος Εξοπλισμός

Τροποποίηση Διαδρομής / Αναβολή

Αν παραστεί ανάγκη (πχ εξαιρετικά επικίνδυνες καιρικές συνθήκες), οι Διοργανωτές διατηρούν το δικαίωμα να τροποποιήσουν τη διαδρομή ή και να αναβάλλουν για μικρό χρονικό διάστημα την εκκίνηση, προκειμένου να μη θέσουν σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών.

Ο αγώνας ενδέχεται να αναβληθεί, μόνο σε περίπτωση ακραίων καιρικών συνθηκών στην περιοχή.

Βραβεύσεις

Θα βραβευτούν οι 3 (τρεις) πρώτοι της γενικής κατάταξης κατά φύλο, δηλ. οι 3 πρώτες γυναίκες και οι 3 πρώτοι άνδρες, καθώς και οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

ΑΝΤΡΕΣ

Επίσης, θα βραβευθεί και ο μεγαλύτερος άνδρας αθλητής.

ΓΥΝΑΙΚΕΣ

Επίσης, θα βραβευθεί και η μεγαλύτερη γυναίκα αθλήτρια.

Σημείωση: Αθλητής/τρια που θα βραβευτεί στην γενική κατηγορία, εξαιρείται από τις βραβεύσεις των ηλικιακών κατηγοριών.

Απονομές

Οι απονομές όλων των δρόμων και των κατηγοριών θα γίνουν στις 14.00.

Σημείωση: Όσοι αθλητές διακρίθηκαν, αλλά απουσιάζουν από τις απονομές, δεν θα παραλαμβάνουν το βραβείο τους.

Ενστάσεις
Ενστάσεις για οποιοδήποτε λόγο γίνονται μόνο από τον ίδιο τον αθλητή, το αργότερο 30 λεπτά μετά τον τερματισμό του. Η απόφαση της επιτροπής ενστάσεων, που απαρτίζεται από τον Διευθυντή Αγώνα, τα μέλη της Τεχνικής Επιτροπής και τους υπεύθυνους σταθμάρχες στη ζώνη ευθύνης των οποίων καταγράφηκε το συμβάν, εκδίδεται το αργότερο μέχρι την ώρα των απονομών και είναι τελεσίδικη.
Αποτελέσματα
Τα αποτελέσματα των τριών πρώτων αθλητών (ανδρών-γυναικών) θα ανακοινωθούν με τον τερματισμό. Τα επίσηµα αποτελέσματα όλων των δροµέων που συµµετείχαν στον αγώνα, κατόπιν επεξεργασίας από τους υπευθύνους ηλεκτρονικής χρονοµέτρησης θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα.
Επίδοση Αριθμού Αθλητή

Η επίδοση του αριθμού αθλητή και του chip ηλεκτρονικής χρονομέτρησης θα γίνει:

Για την παραλαβή του αριθμού αθλητή, θα χρειαστεί η επίδειξη της αστυνομικής ταυτότητας.

Σημείωση
Ο Αγώνας θα διεξαχθεί σύμφωνα με τα υγειονομικά πρωτόκολλα που θα ισχύουν την ημερομηνία του αγώνα.